Minecraft gebruiken om in groepen online samen te werken. Het is niet nieuw, maar in deze tijd waarin we vooral online actief zijn wel een goed medium om te gebruiken!

Om samen te werken in een online omgeving is er wel wat oefening nodig. Het is natuurlijk belangrijk om te weten wat je taak is. Daarnaast is het heel belangrijk om online te communiceren met elkaar. Vaak is het handig als er een regisseur is in de wereld die alles in goede banen kan leiden.

Een van de initiatieven is in Eindhoven, waar oud en nieuw word gevierd in de virtuele omgeving van Minecraft. Kinderen hebben met elkaar Eindhoven nagebouwd in Minecraft, waardoor ze virtueel toch heerlijk samen kunnen zijn. Wat een ontzettend goede oplossing in deze tijd!
Link: https://eindjeminecraft.nl

Een ander initiatief is om alle ziekenhuizen in de laatste dagen van het jaar te gaan bouwen en op deze manier geld op te halen voor de personeelsvereniging van het ziekenhuis en een ander goed doel.
Kinderen actief samen laten werken online en dan ook nog voor een goed doel!
Link: https://www.minecrafthospitalheroes.com/

Als laatste een initiatief wat al meer dan 5 jaar loopt maar nog steeds heel actueel is en nog enthousiast gespeeld word door heel veel kinderen in Nederland. GeoCraft is een server waarin heel Nederland is nagebouwd. Het is aan de kinderen om de grijze huizen met oranje daken om te bouwen tot een gebouw dat lijkt om het echte gebouw. En dan is natuurlijk het leukste om te beginnen met je eigen huis na te bouwen!
Link: https://www.geocraft.nl/

Over Kids 4 Code

Met bijna 15 jaar ervaring in het onderwijs en een passie voor ICT wil ik kinderen op een innovatieve wijze kennis laten maken met programmeren.

Kids 4 Code bied een flexibel, innovatief en interactief programma om kinderen spelenderwijs leren te programmeren. Of het gaat om invalwerk met een minimum van 4 uur of een langer traject, er is veel bespreekbaar. Bel of mail en we bekijken de mogelijkheden!

Leer kinderen programmeren!

Flexibel en snel inzetbaar (min. 4 uur)